BeterDichtbij

Samen de zorg makkelijker maken

Als netwerk van 28 regionale ziekenhuizen investeren wij actief in toepassingen van digitale zorgtechnologie. Ieder vanuit zijn kracht en in de eigen regio maar nadrukkelijk met eenzelfde motivatie voor thema’s als kwaliteitsverbetering, versterken van de relatie met de consument en patiënt in de regio en e-health.

Om in de behoeften van huidige en toekomstige patiënten te voorzien is digitale innovatie van groot belang. De patiënt gaat zich steeds meer als consument gedragen en verwacht in de zorg de digitalisering die in andere sectoren al heeft plaatsgevonden.

Huisartsenpraktijken en ziekenhuizen zijn en blijven dé plek waar de zorg fysiek plaatsvindt. Het contact zelf kan echter steeds vaker ook met de patiënt vanuit huis, makkelijk en dichtbij. Het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) onderstreept het belang van digitale zorg en geeft aan dat de communicatie tussen zorgverlener en de patiënt (op afstand) makkelijker wordt met behulp van nieuwe technologieën. Hierdoor kan de zorg meer en beter rondom de patiënt worden georganiseerd. Dat is ook belangrijk om de zorgkosten beheersbaar te houden en mensen meer regie te geven in hun eigen gezondheid.

BeterDichtbij: makkelijk en veilig contact

Met BeterDichtbij hebben de 28 regionale ziekenhuizen, SAZ-leden, de handen ineen geslagen voor makkelijk en veilig digitaal contact tussen patiënten en artsen en andere zorgverleners. Met BeterDichtbij ervaart de inwoner in de regio de voordelen van het regionale ziekenhuis nog voor deze over de drempel komt. BeterDichtbij helpt de huidige en potentiële patiënt makkelijk en dichtbij, die zo veilig kan appen met de eigen arts of andere zorgverlener.

BeterDichtbij is in gebruik in heel Nederland (bekijk de deelnemende ziekenhuizen en huisartsenpraktijken), en dat aantal groeit snel verder. Sinds 2018 is BeterDichtbij een zelfstandige organisatie, opgericht door de SAZ, Medworq en het nieuwe managementteam bestaande uit Godfried Bogaerts en Sander Bijl. Met de verzelfstandiging is een doorontwikkeling en versnelde uitrol in Nederland mogelijk gemaakt. Hiermee kunnen bovendien ook andere ziekenhuizen, zorgorganisaties en huisartspraktijken naast de SAZ-leden deelnemen aan BeterDichtbij.

Medisch specialisten over BeterDichtbij

Bekijk meer video’s over BeterDichtbij >

BeterDichtbij logo Eenvoudig en persoonlijk contact

Met BeterDichtbij komen artsen en andere zorgverleners direct in contact met patiënten, op een door hen gekozen moment. Bijvoorbeeld om korte vragen te stellen, herhaalrecepten aan te laten vragen, foto’s en onderzoeksuitslagen uit te wisselen of om de betrouwbare informatie van Thuisarts.nl te delen. Eenvoudig en veilig.

Zorgverleners nodigen patiënten persoonlijk uit om BeterDichtbij te gebruiken. Ook kunnen bewoners in de regio BeterDichtbij gebruiken om praktische vragen te stellen Patiënten gebruiken BeterDichtbij binnen een eenvoudige en veilige app. Zorgverleners werken binnen een beveiligd webplatform, zoveel mogelijk gekoppeld aan de eigen systemen (EPD/HIS).

Daarom kiezen zorgverleners voor BeterDichtbij

  • Initiatief van en voor de zorgsector
  • Makkelijk en veilig contact met de eigen patiënten, wanneer zij willen
  • Geschikt voor alle patiëntgroepen, ongeacht ziektebeeld
  • Veilig gekoppeld aan de eigen systemen zoals EDP/HIS (incl. single sign-on)

Meer informatie

Meer informatie is ook te lezen op onze website: www.beterdichtbij.nl. Voor meer informatie, vragen of een vrijblijvende presentatie, kunt u ook altijd contact opnemen met:

Godfried Bogaerts

m 06 25 05 78 08
e gbogaerts@beterdichtbij.nl
Sander Bijl

m 06 14 68 72 48
e sbijl@beterdichtbij.nl